Charts.cz/Fórum/Jak můžu vydělat pasivní příjem z NFT, když nemám žádné technické znalosti?

Jak můžu vydělat pasivní příjem z NFT, když nemám žádné technické znalosti?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco ohledně NFT a pasivního příjmu. V poslední době jsem hodně slyšel o tom, jak lidé vydělávají peníze díky nefungibilním tokenům, ale mám pocit, že to je pro mě trochu nad moje síly. Hlavně proto, že nemám žádné technické znalosti a neumím moc pracovat s technologiemi kolem kryptoměn. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je vůbec možné vydělat nějaký pasivní příjem z NFT bez toho, abych musel rozumět všem těm komplikovaným věcem jako jsou blockchainy nebo smart kontrakty. Mám na mysli spíš nějaké jednoduché způsoby, jak začít investovat do NFT a přitom nemuset trávit hodiny učením se o technických aspektech. Existují nějaké platformy nebo služby, kde bych mohl investovat do NFT, aniž bych musel sám tvořit nebo obchodovat s nimi? A co třeba možnost koupit NFT a následně je pronajímat nebo jinak monetizovat? Jaký je vůbec postup pro začátečníky jako jsem já? Může mi někdo doporučit nějaké zdroje nebo tipy, které by mi mohly pomoci pochopit tento svět bez nutnosti stát se expertem na technologie? Děkuji moc za každou radu!

177 slov
1.8 minut čtení
16. 7. 2023
Libor Kratochvíl
Libor Kratochvíl

Jo, pasivní příjem z NFT je možnej, i když nemáš technické znalosti. Existují platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš nakupovat NFT bez toho, abys musel tvořit vlastní. Když koupíš nějaké NFT, můžeš je zkusit pronajímat nebo se zapojit do projektů, kde ti za držení tokenů dají nějaké odměny. Například, některé hry nabízejí možnost vydělat peníze za to, že máš jejich NFT a hraješ. Zkus se podívat na platformy jako Yield Guild Games, kde lidé pronajímají své herní NFT a vydělávají tím. Podívej se i na YouTube videa nebo blogy o NFT investicích – tam najdeš spoustu užitečných informací bez nutnosti jít do detailů o technologii. Hlavně si dej pozor na to, co kupuješ, a nezapomeň, že trh s NFT může být dost volatilní.

124 slov
1.2 minut čtení
9. 7. 2024
Dana Skálová
Dana Skálová

Jasně, je to trochu oříšek, ale dá se s tím něco dělat. Pokud nemáš technické znalosti, tak si můžeš najít platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde se dá snadno koupit a prodat NFT bez nějakého velkého zdlouhavého učení. Můžeš začít tím, že si koupíš nějaké populární nebo zajímavé NFT, které by mohly mít v budoucnu hodnotu.

Další možností je sledovat projekty, které nabízejí pasivní příjem skrze staking – prostě držíš NFT a oni ti za to vyplácejí odměny. Není to úplně jednoduché na pochopení, ale pár projektů už to má nastavené tak, že to zvládne i začátečník.

K pronájmu NFT – jo, některý platformy už umožňují pronajímat NFT na hraní her nebo tak, ale tady bys měl být opatrný a pořádně si zjistit detaily. Hlavně si dej pozor na podvody a investuj jen tolik, kolik si ochotný ztratit. Zdroje? Zkus YouTube videa nebo blogy o NFT pro začátečníky – tam najdeš spoustu informací bez příliš technických věcí.

156 slov
1.6 minut čtení
25. 5. 2024
Natálie Hlaváčová
Natálie Hlaváčová