Jsou kryptoměny dobrou investicí v době rostoucí inflace?
V poslední době se často mluví o inflaci a jak ovlivňuje naše úspory a investice. Zrovna teď, když ceny každým dnem rostou, si říkám, jestli by kryptoměny mohly být odpovědí na tuto situaci. Mnoho lidí říká, že bitcoin a další altcoiny jsou skvělým způsobem, jak ochránit své peníze před ztrátou hodnoty způsobenou inflací. Ale je to skutečně pravda? Jak moc jsou kryptoměny stabilní v čase, kdy trhy zažívají takovou volatilitu? Navíc, pokud se podívám na poslední měsíce, vidím, že ceny kryptoměn také hodně kolísají. Mám obavy, že se může stát, že investuji do něčeho, co mi místo ochrany před inflací způsobí ještě větší ztráty. Co si o tom myslíte? Je nějaký konkrétní typ kryptoměny, který by mohl být vhodnější pro obranu proti inflaci? Nebo bych měl raději investovat do něčeho jiného, jako jsou akcie nebo nemovitosti? Jaké jsou vaše zkušenosti s investováním do kryptoměn v současné ekonomické situaci? Mám také pocit, že někteří lidé nevěří kryptoměnám jako dlouhodobé investici a raději sáhnou po tradičních aktivech. Myslíte si, že je rozumné diverzifikovat portfolio s ohledem na inflaci? Rád bych slyšel vaše názory a rady. Děkuji!