Charts.cz/Fórum/Kde najdu porovnání nákladů různých ETF?

Kde najdu porovnání nákladů různých ETF?

Investuju do ETF už nějakou dobu, ale zjišťuju, že se mi nedaří najít dobrý zdroj, kde bych mohl srovnat náklady různých ETF. Rád bych měl přehled o tom, jaké jsou poplatky, správní náklady a další výdaje spojené s těmito fondy. Možná jsem jenom špatně hledal, ale většinou když narazím na nějaký článek nebo web, tak to bývá spíš zaměřené na konkrétní fondy a ne na srovnání více ETF najednou. Zajímalo by mě, jestli někdo nemá tipy na stránky nebo nástroje, které by mi pomohly v tomhle ohledu. Děkuji za jakékoliv rady! Odkazy na nějaké užitečné portály, kde se dají najít informace o nákladech a výkonnosti různých ETF by byly skvělé. Je to pro mě hodně důležité, protože chci mít jistotu, že vybírám ty nejvýhodnější možnosti pro své investice. Také by mě zajímalo, jaké další faktory bych měl zohlednit při porovnávání těchto fondů kromě jen nákladovosti. Snad se někdo ozve a podělí se o zkušenosti!

154 slov
1.5 minut čtení
22. 11. 2022
Oldřich Hájek
Oldřich Hájek

Náklady ETF můžeš porovnávat na různých investičních portálech. Zkus třeba Morningstar, tam máš detailní srovnání poplatků, TER a dalších nákladů. Další dobrá stránka je JustETF, kde najdeš i výkonnost a další důležité info k různým fondům. Můžeš se podívat i na Yahoo Finance nebo Google Finance, kde se dá filtrovat podle různých kritérií. Při porovnávání nezapomeň koukat i na likviditu ETF, to je taky důležitý faktor. A pak samozřejmě výkonnost v delším časovém horizontu a složení portfolia. Tyhle všechny věci ti pomůžou vybrat nejlepší ETF pro tvoje investice.

88 slov
0.9 minut čtení
3. 6. 2023
Bohuslav Beran
Bohuslav Beran

Když hledáš srovnání nákladů různých ETF, doporučuji mrknout na stránky jako Morningstar nebo JustETF. Ty mají docela přehledné porovnání různých fondů, včetně poplatků a správních nákladů. Další možností je ETF.com - tam taky najdeš dost informací a recenzí.

Pokud chceš vědět něco víc než jen náklady, koukni taky na výkonnost ETF, likviditu, objem obchodování a třeba i složení portfolia. Tyhle faktory ti můžou hodně napovědět o tom, jaký fond by mohl být pro tebe ten nejlepší.

Taky je dobrý se podívat na historii výnosů a to, jak reagovaly v různých tržních podmínkách. A nezapomeň zohlednit i daňové aspekty, protože to může mít vliv na tvé investice. Tak držím palce v hledání!

111 slov
1.1 minut čtení
9. 2. 2024
Libor Černý
Libor Černý