Jak začít investovat do DeFi pro pasivní příjem, je to složité?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít investovat do DeFi, protože jsem slyšel, že to může být skvělý způsob, jak si vydělat pasivní příjem. Ale upřímně, všechny ty pojmy, jako jsou likvidity, staking, yield farming a podobně, mi připadají dost matoucí. Mám pocit, že je tu spousta informací, které se vzájemně prolínají a ne vždy je jasné, co vlastně znamenají. Vím, že DeFi je decentralizované financování a že se to odehrává na blockchainu, ale jak se k tomu dostat? Je potřeba mít nějaké technické znalosti nebo si vystačím s tím, co jsem se naučil z videí a článků? Chtěl bych vědět, jestli je vůbec reálné začít bez předchozích zkušeností s kryptoměnami. A co všechno bych měl zvážit předtím, než začnu investovat? Jaké platformy jsou důvěryhodné a na co si mám dát pozor? Mám mít obavy z volatility nebo potenciálních rizik? Jak moc musím sledovat trhy a co dělat v případě propadu hodnoty mých investic? Je lepší investovat do jedné kryptoměny nebo diverzifikovat? A co pokud si nejsem jistý svými schopnostmi – existují nějaké služby nebo skupiny, které by mi mohly pomoct? Opravdu by mě zajímal názor ostatních na tohle téma a rady od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s DeFi. Jaké jsou vaše tipy pro úplné začátečníky?