Charts.cz/Fórum/Je dvoufaktorová autentizace nutná pro všechny investiční platformy?

Je dvoufaktorová autentizace nutná pro všechny investiční platformy?

Zdravím všechny, chci se zeptat na dvoufaktorovou autentizaci, protože mi to vrtá hlavou. V poslední době se o tom hodně mluví a zdá se, že se to stává jakousi nutností na různých platformách. Jsem si vědom toho, že investování je spojeno s určitou mírou rizika a bezpečnost informací je klíčová, zvlášť když jde o peníze. Takže by mě zajímalo, jestli opravdu potřebuju mít dvoufaktorovou autentizaci na každé investiční platformě, kterou používám. Co když například investuji jen do akcií nebo do kryptoměn? Je to opravdu tak důležité, nebo jsou některé platformy dostatečně zabezpečené i bez tohoto kroku? Vím, že některé služby mají různé úrovně zabezpečení a ne všechny vyžadují dvoufaktorovou autentizaci. Ale co když je to právě ta platforma, která má vysokou úroveň napadení nebo nějaké bezpečnostní incidenty? Jaké jsou vaše zkušenosti? Používáte dvoufaktorovou autentizaci na všech svých investičních účtech, nebo si myslíte, že je možné ji vynechat na některých? Jaký máte názor na to, zda je dobré mít určitou ochranu navíc? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních investorů v této oblasti.

172 slov
1.7 minut čtení
16. 7. 2024
Jarmila Vorlová
Jarmila Vorlová

Je to určitě dobrý dotaz. Dvoufaktorová autentizace (2FA) je dneska opravdu důležitá, zvlášť při investování. I když některé platformy mají bezpečnostní opatření, nikdy si nemůžeš být jistý, že nebudeš cílem hackera nebo že se něco nepokazí. Já osobně bych 2FA doporučil na všech investičních účtech, ať už jde o akcie nebo kryptoměny. I "bezpečné" platformy můžou mít bezpečnostní incidenty. Pokud ti někdo ukradne heslo, s 2FA se to aspoň hned tak nestane. Je to jako mít zámek na dveřích i alarm – čím víc ochran, tím líp. Takže za mě radši nenechávat nic náhodě a prostě zapnout 2FA všude, kde to jde.

102 slov
1 minut čtení
10. 9. 2024
Milena Janková
Milena Janková

Dvoufaktorová autentizace by měla být standard na všech investičních platformách. Jasně, některé platformy se tváří, že jsou super zabezpečené a možná je to pravda, ale nikdy nevíš, kdy se něco pokazí nebo kdy dojde k útoku. Když investuješ klidně do akcií nebo kryptoměn, určitě nechceš přijít o peníze kvůli tomu, že někdo získá přístup k tvému účtu. Mnoho lidí si myslí, že jejich heslo je dostatečné, ale to už dneska nestačí. Dvoufaktorovka ti dodá tu extra vrstvu ochrany, což je v dnešní době fakt důležité. Já osobně ji mám nastavenou všude, kde to jde, protože radši udělám o krok navíc než později litovat, že jsem to neudělal. Takže doporučuji ji používat na všech investičních platformách bez ohledu na to, jak bezpečně vypadají.

122 slov
1.2 minut čtení
13. 8. 2024
Vladimír Eliáš
Vladimír Eliáš