Hardwarová peněženka vs. online burza: Co si vybrat pro dlouhodobé skladování?
Zajímalo by mě, co je vlastně lepší, když přemýšlím o dlouhodobém skladování kryptoměn. Je lepší používat hardwarovou peněženku nebo se spolehnout na nějakou online burzu? Slyšel jsem, že hardwarové peněženky jsou bezpečnější, protože uchovávají soukromé klíče offline, ale co když potřebuji rychle přistupovat ke svým investicím? Na druhou stranu online burzy nabízejí pohodlí a rychlost, ale jak moc jsou opravdu bezpečné? Mám strach z hacknutí a ztráty svých prostředků. Jaké máte zkušenosti s těmito dvěma možnostmi? Je lepší mít kryptoměny v hardwarové peněžence dlouhodobě a pak je v případě potřeby prodávat, nebo je jednoduše držet na burze a těžit z jejich růstu? Co se stane, když zapomenu heslo k hardwarové peněžence nebo ji ztratím? A co když chci investovat do různých altcoinů, je pro to lepší burza nebo hardwarová peněženka? Zajímalo by mě také, jaké značky hardwarových peněženek jsou obecně považovány za nejlepší a jaké máte tipy pro jejich používání. Víte někdo o nějakých skvělých článcích nebo videích na toto téma? Jak to vlastně funguje s poplatky při převodu mezi burzami a hardwarovými peněženkami? Co byste dělali vy v mé situaci? Děkuji za každou radu!