Jak správně posoudit výnosy ETF?
Rozhoduji se investovat do ETF, ale nevím přesně, na co si dát pozor při posuzování jejich výnosů. Je jasné, že výnosy jsou důležité, ale co všechno bych měl vzít v úvahu? Jak mám chápat historické výnosy ETF? Měl bych se dívat pouze na poslední rok nebo je důležitější delší časový rámec? A co náklady spojené s ETF, mají velký vliv na konečné výnosy? Jak moc berou v úvahu dividendy a jejich reinvestice při hodnocení celkových výnosů? A co je to vlastně TER a jak se to vztahuje k mým očekáváním ohledně návratnosti investice? Myslím, že i volatilita může hrát roli, takže jak moc bych měl brát v potaz kolísání cen ETF v průběhu času? A co srovnání s benchmarkem – jak důležité je, aby ETF překonávalo index, podle kterého je vedené? Nechci se dostat do situace, kdy budu investovat do něčeho, co na první pohled vypadá dobře, ale ve skutečnosti to může být ztrátové nebo nevhodné pro mou investiční strategii. Jaké další faktory bych měl zvážit při analýze výnosů ETF? Může mi někdo poskytnout tipy nebo zkušenosti, které by mi pomohly lépe porozumět této problematice?