Bezpečnost investic do NFT – co byste měli vědět?
V poslední době se hodně mluví o NFT a jejich investičním potenciálu, ale já mám trochu obavy a rád bych znal názory ostatních. Myslíte si, že investice do NFT jsou bezpečné, nebo je to spíš loterie, kde můžete snadno přijít o peníze? Já slyšel o některých případech, kdy lidé koupili NFT za vysoké částky a po nějaké době zjistili, že jejich hodnota rapidně klesla. Jak to vlastně funguje? Je to jako s akciemi, kde se dá nějak sledovat vývoj trhu, nebo je to spíš o tom mít štěstí na správnou chvíli? A co když se platforma, na které jsem NFT koupil, zhroutí nebo zmizí? Jak moc důležité je mít v tomto ohledu nějaké zajištění nebo pojištění? Pokud už někdo investoval do NFT, jaké máte zkušenosti? Byli jste spokojeni s návratností? Je lepší investovat do známějších a dražších NFT nebo zkoušet štěstí s levnějšími a méně populárními kousky? A nakonec, jak vidíte budoucnost NFT jako celku? Myslíte si, že se stanou běžnou součástí investičních portfolií, nebo to je jen trend, který brzy opadne? Rád bych slyšel názory a zkušenosti všech, kdo se v této oblasti pohybují.