Jak často měnit portfolio, aby to mělo smysl?
Zajímalo by mě, jak často bych měl měnit své investiční portfolio, aby to vůbec mělo nějaký smysl. Poslední dobou jsem hodně četl o různých strategiích a přístupech k investování, a slyšel jsem názory, které se dost liší. Někteří lidé říkají, že by se člověk měl držet své strategie a neměnit portfolio příliš často, aby se vyhnul zbytečným ztrátám a poplatkům. Jiní zase tvrdí, že je dobré pravidelně rebalancovat a sledovat trendy na trhu, což může znamenat častější změny v portfoliu. Takže kolik je vlastně ideální frekvence? Je lepší měnit portfolio každého půl roku, nebo se na něj podívat jen jednou za pár let? A co třeba situace na trhu? Mění to něco? Když vidím, že se některé akcie nebo kryptoměny dostávají nahoru, mám prodávat a reinvestovat do něčeho jiného, nebo raději počkat, až nastane nějaká stabilizace? Chtěl bych slyšet názory a zkušenosti ostatních ohledně toho, jaké období je optimální pro revizi a změnu portfolia. A taky jestli mají nějaké tipy na to, jak rozpoznat ten správný čas pro změnu bez toho, abych přišel o peníze.