Jsou dluhopisy dobrá volba v nejistých časech?
Když se podívám na současnou situaci na trhu a jak se věci vyvíjejí, pořád mi vrtá hlavou, jestli jsou dluhopisy opravdu dobrou volbou v těchto nejistých časech. V poslední době jsme svědky tolik změn, inflace roste, úrokové sazby se mění a ekonomika je prostě dost křehká. Mám obavy, že investice do akcií mohou být příliš rizikové, když nevíme, co se stane zítra. Zároveň se říká, že dluhopisy jsou bezpečnější alternativou, ale je to opravdu tak? Je lepší mít peníze v dluhopisech než v něčem jiném? A co třeba výnosy? Mám pocit, že s nízkými úrokovými sazbami nebude výnos z dluhopisů nic moc. Jaký má smysl investovat do něčeho, co vám vlastně skoro nic nevydělá? Navíc, co když se situace na trhu zlepší a akcie vzrostou? Nebylo by lepší investovat tam? Já opravdu nevím. Jaké máte zkušenosti s dluhopisy v turbulentních obdobích? Máte pocit, že jsou stabilnější než jiné investice? Uvažujete o tom, že byste je přidali do svého portfolia? Jaké jsou vaše názory na tohle téma a co si myslíte o budoucnosti dluhopisového trhu?