Co mám zvážit při investici do rekreační nemovitosti letos?
Zajímalo by mě, co všechno bych měl zvážit, když přemýšlím o investici do rekreační nemovitosti letos. Slyšel jsem, že trh s nemovitostmi je teď trochu nestabilní a cena může kolísat, tak jak moc bych se měl obávat případného poklesu hodnoty? Je dobré zhodnotit lokalitu, kde chci nemovitost koupit? Mám se zaměřit na místa, která jsou oblíbená mezi turisty, nebo je lepší se podívat na méně známé lokality, kde by mohl být menší konkurence? A co pronájem? Jaké jsou aktuální trendy v krátkodobém pronájmu a jak to ovlivní moji návratnost investice? Mám taky brát v úvahu náklady na údržbu a daně spojené s vlastnictvím nemovitosti? Co byste doporučili ohledně financování této investice? Je lepší vzít hypotéku nebo si našetřit vlastní prostředky? A co třeba právní aspekty, na co si dát pozor při koupi rekreační nemovitosti? Jak je to s pojištěním a dalšími náklady, které bych měl mít na paměti? Bylo by fajn slyšet vaše názory a zkušenosti, protože se snažím učinit informované rozhodnutí. Dík za pomoc!