Akcie vs. kryptoměny – co si vybrat jako malý investor?
Zdravím všechny, zajímala by mě jedna věc ohledně investic. Mám nějaké úspory a přemýšlím, jak nejlépe investovat jako malý investor. Četl jsem spoustu článků o akciích a kryptoměnách, ale nejsem si úplně jistý, co by pro mě mohlo být lepší volbou. Akcie vypadají jako stabilnější možnost, ale zároveň slyším, že kryptoměny mohou nabídnout obrovské zisky za krátký čas. Mám strach z volatility, která je u kryptoměn hodně vysoká. Na druhou stranu, akcie mi přijdou jako nudnější volba a možná mi nenabídnou takové zhodnocení. Zajímá mě, jestli mají akcie nějaké výhody, které bych měl zvážit na začátku své investiční cesty? Jaké máte zkušenosti s těmito dvěma možnostmi? Co si myslíte, že se vyplatí víc? Zkoumal jsem i různé platformy pro investice a nevím, jestli se mám vrhnout do obchodování s akciemi nebo do světa kryptoměn. Ještě bych rád věděl, jestli je vůbec rozumné investovat do obou těchto oblastí současně? Jaké jsou vaše názory na to, co by měl malý investor brát v úvahu při rozhodování mezi akciemi a kryptoměnami? Děkuji za jakékoli rady!