Charts.cz/Fórum/Jaké akcie byste doporučili koupit teď v říjnu?

Jaké akcie byste doporučili koupit teď v říjnu?

Zdravím všechny investory! Tak se nám blíží konec října a já přemýšlím, jaké akcie by mohly být zajímavé na nákup v současné chvíli. Myslím, že teď je ideální čas se podívat na to, co trh nabízí, zvlášť když sledujeme všechny ty výkyvy a trendy, co se dějí. Měla jsem na mysli nějaké perspektivní firmy, které by mohly růst, nebo naopak stabilní dividendové akcie, které mi pomohou s pasivním příjmem. Slyšela jsem, že některé technologie a zdravotnictví teď zažívají boom, takže by stálo za to zjistit víc o těchto oblastech. Co si myslíte o sektorech jako jsou obnovitelné zdroje energie nebo fintech? A co třeba akcie velkých hráčů na trhu? Máte nějaké tipy na konkrétní společnosti nebo ETF fondy, které byste doporučili? Já bych se ráda dozvěděla víc o tom, kde vidíte potenciál pro zisk v nejbližší době. Pokud máte nějaké zkušenosti nebo postřehy ohledně aktuálních trendů, budu moc ráda za každou radu. Děkuju!

153 slov
1.5 minut čtení
18. 10. 2022
Jitka Švábová
Jitka Švábová

Jo, teďka v říjnu je pár zajímavých směrů, co bych zvažoval. Technologie a zdravotnictví jsou pořád v kurzu, to je jasný. Třeba firmy jako Nvidia, co dělají s AI, nebo Moderna, pokud ještě věříš ve vakcíny. Obnovitelné zdroje energie se taky rozjíždějí, podívej se na akcie jako NextEra Energy nebo Enphase Energy – ty by mohly mít dobrý potenciál. Fintech je další oblast, co roste, ale tam je třeba dávat pozor na volatilitu. Z ETF bych doporučil něco jako XLF (finanční sektor) nebo TAN (solární energie). Měj na paměti, že je dobrý diversifikovat a nekupovat jen jednu akcii. Držím palce!

100 slov
1 minut čtení
22. 1. 2025
František Kraus
František Kraus

Tak teď v říjnu bych se určitě podíval na technologie, jako třeba akcie společností, co dělají umělou inteligenci nebo cloudový software. Tyhle sektory teď frčí a mají solidní potenciál růstu. Co se týče zdravotnictví, firmy zabývajícími se biotechnologiemi taky nevypadají špatně, obzvlášť pokud mají nějaké nadějné léky ve vývoji.

Pokud chceš něco stabilnějšího, dividendové akcie jako třeba velcí hráči na trhu typu Johnson & Johnson nebo Procter & Gamble jsou fajn volba. Tyhle firmy mají dlouhou historii a vysokou dividendovou výnosnost, takže pasivní příjem by mohl být v pohodě.

A co se týče obnovitelných zdrojů energie, to je taky zaujímavé, ale tam je potřeba dávat pozor na nějaké regulace a výkyvy trhu. Fintech? Taky doporučuji sledovat, obzvlášť když vidíme, jak roste digitalizace a online služby.

Přemýšlej i o ETF fondech zaměřených na tyto sektory, může to být bezpečnější způsob investování, aby ses vyhnula riziku spojenému s konkrétními akciemi. Myslím, že je dobrý čas prozkoumat možnosti a udělat si nějaký výzkum.

160 slov
1.6 minut čtení
2. 2. 2025
Zdeněk Bezděk
Zdeněk Bezděk