Jak správně zdanit zisky z kryptoměn při prodeji?
Čau lidi, potřebuju se zeptat na něco, co mi vrtá hlavou už dlouho. Zainvestoval jsem do různých kryptoměn a teď přemýšlím o tom, jak to bude s daněmi, když je prodám a udělám nějaký ten zisk. Vím, že to vypadá jako téma, které se řeší pořád dokola, ale jsem si jistý, že nejsem sám, kdo má z toho hlavu v pejru. Jak to mám vůbec brát? Musím si hlídat každý jednotlivý nákup a prodej? Je důležité počítat s tím, kolik jsem do toho dal peněz a za kolik to pak prodám? A co když jsem nakupoval v různých časových obdobích? Může se mi to nějak zkomplikovat? Slyšel jsem taky něco o tom, že existují limity pro osvobození od daně, ale netuším, jak to přesně funguje. A co když držím krypto delší dobu a pak ho prodám? Je to stejné jako investice do akcií nebo jsou tam nějaké speciální pravidla? Nechci mít problémy s finančákem, tak by mě zajímalo, jestli jsou tu nějaké tipy nebo triky, jak si to usnadnit. Možná byste měli nějaké odkazy na články nebo přímo zkušenosti s tímhle tématem? Budu rád za jakékoliv info.