Je bezpečné investovat do nelikvidních dluhopisů v současné ekonomické situaci?
V poslední době se hodně mluví o různých typech investic a já mám na srdci otázku, která mě trápí. Slyšel jsem, že nelikvidní dluhopisy mohou být zajímavou příležitostí, ale v kontextu aktuální ekonomické situace a všech těch turbulencí na trzích, co se vlastně děje, se cítím trochu nejistě. Je to rozumné? Mám pocit, že s inflací a vysokými úrokovými sazbami je to všechno více riskantní než dřív. Jaké jsou skutečné rizika investice do těchto dluhopisů? Můžu se spolehnout na to, že mi přinesou zisk, nebo je to spíš sázka na štěstí? Zajímá mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s tímto typem investování a jaké máte názory na situaci s likviditou. Jak velký vliv má celková ekonomická situace na hodnotu těchto dluhopisů? Vzhledem k tomu, že nelikvidní dluhopisy nejsou snadno prodejný, co když budu potřebovat peníze rychle? Co byste mi doporučili? Je lepší investovat do něčeho jiného, co je více likvidní? Jak postupovat při výběru konkrétních nelikvidních dluhopisů? Díky za vaše názory a rady.