Charts.cz/Fórum/Které akcie dvou velkých technologických firem se teď vyplatí kupovat?

Které akcie dvou velkých technologických firem se teď vyplatí kupovat?

V poslední době sleduji, jak se akciový trh vyvíjí a hodně mě zajímají technologické firmy. Přemýšlím, které akcie by teď mohly být dobrými investicemi. Na trhu je spousta zajímavých hráčů, ale mám na mysli hlavně dvě velké společnosti, které jsou v technologickém světě opravdu dominantní a mají stabilní pozici. Jaké máte názory na situaci kolem jejich akcií? Myslíte si, že je vhodný čas na investici do jejich akcií nebo je lepší počkat? Slyšel jsem různé názory od expertů, ale chtěl bych znát i názory obyčejných lidí, kteří se v tom pohybují. Jaké jsou podle vás hlavní faktory, které by měly ovlivnit rozhodování o koupi akcií těchto firem? Mám na mysli trendy v oboru, vývoj jejich produktů nebo třeba i celkovou ekonomickou situaci. Pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně konkrétních akciových titulů, budu za ně moc vděčný. Zajímalo by mě taky, jestli někdo sleduje jejich finanční výsledky a jaké má z toho pocity. Takže co říkáte? Které akcie dvou velkých technologických firem se teď vyplatí kupovat?

166 slov
1.7 minut čtení
14. 5. 2024
Vojtěch Hampl
Vojtěch Hampl

Když se podíváš na trh, tak teď vypadá docela zajímavě pro akcie velkých tech firem jako jsou Apple a Microsoft. Oboje mají solidní základnu a pravidelně inovují. Apple teď tlačí na rozvoj svých služeb a taky na nové produkty, což by mohlo zvýšit jejich zisky. Microsoft zase roste díky cloudovým službám a AI, což je teď hodně trendy. Myslím, že pokud investuješ do těchto firem, můžeš mít docela dobrý potenciál do budoucna. Ale je tu taky riziko, protože celková ekonomika je dost nejistá a inflace hraje roli. Takže se nedivím, že lidé váhají. Sledoval bych jejich kvartální výsledky a jak reagují na tržní změny. Čas na nákup může být teď dobrý, ale doporučil bych si to pořádně promyslet a mít plán.

121 slov
1.2 minut čtení
24. 11. 2024
Bedřich Prokop
Bedřich Prokop

Tak hele, já bych se zaměřil třeba na Apple a Microsoft. Obě firmy mají solidní základnu a dlouhodobě rostou. Apple má teď hodně novinek v oblasti produktů, takže by mohlo být dobré investovat do jejich akcií. Microsoft zase skvěle šlape s cloudovými službami a AI, což je teď hodně v kurzu.

Pokud jde o načasování, tak to je vždycky složitý. Třeba teď po výsledcích za kvartál by se mohli dostat dolů, ale dlouhodobě si myslím, že jsou to dobré volby. Sleduju jejich tržní trendy a i celkovou ekonomiku, která ovlivňuje technologie. Důležité je taky, jak se jim daří v porovnání s konkurencí.

Takže pokud máš nějaký ten volný cash, tak bych neváhal a šel do toho. Ale samozřejmě si udělej svůj průzkum a sleduj novinky, protože situace se může rychle měnit.

130 slov
1.3 minut čtení
22. 11. 2024
Rudolf Blažek
Rudolf Blažek