Jak zjistit, jestli je NFT opravdu cenné?
Zajímá mě, jak vlastně poznat, jestli je nějaký NFT opravdu cenný a jestli do něj má smysl investovat. Je jasné, že ceny se hodně liší a někdy mám pocit, že to úplně nedává smysl. Myslím si, že na trhu je spousta projektů, které vypadají skvěle, ale nedokážu si představit, jak dlouho vydrží nebo jestli vůbec mají nějakou hodnotu. Jaké faktory bych měl sledovat? Je důležitá popularita autora nebo umělce? Co třeba rarity jednotlivých tokenů, jak to funguje a co to vlastně znamená? A co komunitní podpora? Může to ovlivnit hodnotu NFT? Slyšel jsem něco o tom, že některé NFT získávají na hodnotě díky tomu, jak moc jsou lidé ochotni za ně zaplatit. Ale co když se cena začne propadat? Jak zjistit, zda investuji do kousku, který si zachová hodnotu v čase? A co technologie za tím? Jak moc je důležité, na jaké platformě se NFT prodává nebo jaký má smart kontrakt? Uvažoval jsem i o tom, jestli by bylo dobré sledovat trendy v oblasti kryptoměn obecně a jak to může ovlivnit trh s NFT. Mohli byste mi prosím poradit, na co se zaměřit při posuzování hodnoty NFT? Dík za všechny tipy!