Charts.cz/Fórum/Investice do Bitcoinu vs. altcoiny pro pasivní zisk

Investice do Bitcoinu vs. altcoiny pro pasivní zisk

Nedávno jsem se začal více zajímat o investování do kryptoměn a narazil jsem na otázku, která mě dost trápí. Vím, že Bitcoin je králem kryptoměn, ale také slyším spoustu zajímavých věcí o altcoinech, které mohou mít velký potenciál. Zajímalo by mě, co je podle vás lepší volba pro pasivní zisk – investovat hlavně do Bitcoinu, nebo se zaměřit na altcoiny? Myslím tím, jestli je lepší držet Bitcoin dlouhodobě a profitovat z jeho stabilního růstu, nebo se pustit do rizikovějších altcoinů, které mohou nabízet vyšší výnosy, ale také větší volatilitu. V poslední době jsem slyšel o několika altcoinech, které vypadaly slibně, ale nevím, jestli to není jen bublina. Jakou máte zkušenost vy? Jsou altcoiny schopny přinést stabilní pasivní příjem, nebo bych měl raději zůstat u Bitcoinu? A pokud byste doporučili nějaké konkrétní altcoiny, které by měly potenciál pro budoucnost? Děkuji předem za vaše názory a rady!

145 slov
1.5 minut čtení
18. 11. 2023
Michal Kašpar
Michal Kašpar

Investice do kryptoměn může bejt dost složitá, hlavně když se rozhoduješ mezi Bitcoinem a altcoiny. Bitcoin je stabilní, má největší tržní kapitalizaci a většina lidí ho považuje za "digitální zlato". Držení Bitcoinu dlouhodobě se může ukázat jako rozumná volba, hlavně když se podíváš na jeho historický růst. Na druhou stranu, altcoiny můžou nabízet vyšší potenciál zisku, ale s tím přichází i větší riziko. Někdy se vyplatí investovat do projektů, co mají dobré základy a slibný tým. Třeba Ethereum je hodně populární, má svoje využití v DeFi a NFT, a to mu dává potenciál. Ale je potřeba dávat pozor na trendy a bubliny, protože některé altcoiny můžou hodně rychle padnout na dno. Pokud hledáš pasivní příjem, zvaž i staking u některých altcoinů, to ti může přinést nějakej zisk bez nutnosti prodeje. Každopádně doporučuji udělat vlastní research a nenechat se unést emocema.

140 slov
1.4 minut čtení
2. 6. 2022
Irena Šimková
Irena Šimková

Když se rozhoduješ mezi Bitcoinem a altcoiny, je to trochu o tom, co od toho očekáváš. Bitcoin je podle mě stabilnější a má větší důvěru, což z něj dělá bezpečnější investici. Historicky roste, i když má občas velké propady. Ale pokud chceš pasivní příjem, můžeš zkusit altcoiny, které nabízejí staking nebo yield farming. Tím můžeš získat slušný výnos, ale s tím přichází víc rizika.

Některé altcoiny jako Ethereum nebo Cardano mají solidní základ a komunitu kolem nich, takže by mohly mít potenciál. Ale pozor na novinky, co slibují vysoký zisk – většinou jsou to bubliny.

Osobně bych šel cestou kombinace – mít část v Bitcoinu jako bezpečnou základnu a část do altcoinů pro vyšší výnosy. Ale vždycky si dej pozor na to, co investuješ a nezapomeň, že trh je dost volatilní.

131 slov
1.3 minut čtení
22. 6. 2024
Jarmila Vorlová
Jarmila Vorlová