Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší DeFi projekty pro pasivní příjem teď v roce 2023?

Jaké jsou nejlepší DeFi projekty pro pasivní příjem teď v roce 2023?

Zajímalo by mě, jaké jsou aktuálně nejlepší DeFi projekty, které by mohly nabídnout pasivní příjem v roce 2023. Četl jsem nějaké články a viděl jsem různé tipy na projekty jako jsou yield farming, staking a likviditní pooly, ale vyznat se v tom je docela složité. Rád bych věděl, které platformy mají nejlepší reputaci a jaké jsou jejich výhody a nevýhody. Je lepší investovat do známějších protokolů nebo se zaměřit na novější projekty, které mají potenciál? Taky by mě zajímalo, jaké jsou rizika spojená s těmito investicemi a co všechno bych měl zvážit před tím, než začnu investovat. Mám strach z toho, že přijdu o peníze kvůli volatilním trhům nebo možným hackům. Jaké máte osobní zkušenosti s DeFi a co doporučujete lidem, kteří chtějí začít generovat pasivní příjem v této oblasti? Díky za vaše tipy!

134 slov
1.3 minut čtení
2. 1. 2025
Anna Růžičková
Anna Růžičková

Takže, pokud hledáš nejlepší DeFi projekty pro pasivní příjem v roce 2023, tak tady je pár tipů, co mě napadají. Dobrý start může být třeba Uniswap nebo SushiSwap, obě jsou známé a máš tam možnost poskytovat likviditu. Na druhou stranu, pokud se nebojíš rizika, tak bys mohl zkusit i nějaké méně známé projekty, ale tam je to fakt o štěstí a důkladném výzkumu.

Pak je tu staking na platformách jako je Cardano nebo Polkadot, kde můžeš dostat docela slušné výnosy. Ale pozor na volatilitu – ceny tokenů můžou hodně skákat, takže si dej pozor na to, do čeho investuješ.

Rizika určitě zahrnují hacky a ztrátu peněz, takže to chce mít diversifikaci a neinvestovat všechno do jednoho projektu. Osobně bych doporučil začít s menšími částkami a postupně se dostávat do větších investic. Ujisti se, že rozumíš tomu, co děláš a jak fungují smart kontrakty. Zkrátka, udělej domácí úkoly před tím, než skočíš do vody.

154 slov
1.5 minut čtení
10. 7. 2024
Radka Horálková
Radka Horálková

Jasně, DeFi projekty jsou teď hodně na vzestupu a pasivní příjem se dá generovat různýma způsobama. Některé z nejznámějších platforem jako Aave, Compound nebo Uniswap nabízejí staking a likviditní pooly, kde si můžeš půjčit nebo poskytnout likviditu a dostávat úroky. Je to asi bezpečnější volba, protože tyhle projekty mají už zavedenou reputaci.

Na druhou stranu, novější projekty jako třeba Curve nebo Balancer můžou mít vyšší výnosy, ale s tím přichází větší riziko. Hlavně si dej pozor na to, že DeFi je dost volatilní a už byly případy hacků, takže je dobrý mít diversifikované portfolio. Co se týče investování do známějších versus novějších projektů - známější jsou logicky méně riskantní, ale novější můžou nabídnout lepší návratnost.

Rizika jsou jasná - kromě volatility jde o smart kontrakty, které můžou mít chyby. Doporučuju pečlivě prozkoumat všechny platformy před investováním a začít s menší částkou, abys neměl velké ztráty. Můj tip je sledovat komunity na Discordu nebo Twitteru – tam se dozvíš hodně aktuálních informací. Na závěr, jdi do toho postupně a buď připravený na to, že to může být jízda.

176 slov
1.8 minut čtení
21. 6. 2024
Daniela Fialová
Daniela Fialová