Může někdo zkopírovat moje NFT a použít ho bez povolení?
Když jsem se poprvé dozvěděl o NFT, byl jsem nadšený. Představa, že mohu vlastnit unikátní digitální umění nebo jiný obsah, který je zajištěný na blockchainu, se mi opravdu líbila. Ale teď se začínám bát, jestli to všechno není jen iluze. Co když někdo vezme moje NFT a prostě ho zkopíruje? Já vím, že NFT je založené na technologii, která potvrzuje vlastnictví, ale co když někdo udělá screenshot nebo nějakým způsobem si ten obrázek stáhne a použije ho jinde? Mám strach, že by to mohlo být jako s klasickým uměním – člověk může udělat jeho fotku nebo reprodukci, ale přesto nevlastní originál. Takže jak to vlastně funguje? Můžu někoho žalovat, pokud použije moje NFT bez dovolení? Co když je někdo schopný vytvořit kopii a prodávat ji jako svou vlastní práci? Jaká jsou moje práva jako vlastníka NFT? Mohl by mě někdo podvést tím, že by použil mé dílo bez jakýchkoliv následků? Jak to vidíte vy ostatní, máte už s tímto problém? Je to v kryptoměnovém světě běžné? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale opravdu mě to trápí a chci vědět, co si o tom myslíte.