Kolik procent portfolia bych měl dát do kryptoměn, aby to bylo rozumné?
Zajímalo by mě, jak se vlastně rozhodnout, kolik procent ze svého investičního portfolia bych měl alokovat do kryptoměn. Vím, že trh s kryptoměnami je velmi volatilní a plný rizik, ale zároveň má i obrovský potenciál pro zisky. Mám pocit, že se kolem toho hodně mluví a je těžké najít objektivní a rozumnou radu. Je to tak, že investice do kryptoměn by měly tvořit malé procento, třeba 5 nebo 10 %? Nebo je lepší investovat více, pokud se cítím na to mít vyšší riziko? Jakou roli hraje osobní tolerance k riziku a investiční horizont? Je důležité mít v portfoliu i jiné investice, jako jsou akcie nebo nemovitosti? A co třeba diverzifikace v rámci kryptoměn – má smysl rozdělit investice mezi různé coiny, nebo se raději soustředit na jeden či dva? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Odkud čerpáte informace o tom, kolik investovat do kryptoměn? Myslíte si, že je rozumné sledovat trendy a hype kolem různých projektů, nebo se spíše držet tradičnějších metod investování? Doufám, že mi pomůžete lépe pochopit tuto problematiku a najít nějaký rozumný rámec pro mé investice do kryptoměn.