Charts.cz/Fórum/Jaké ukazatele sledujete pro rozpoznání vzestupného trendu v kryptoměnách?

Jaké ukazatele sledujete pro rozpoznání vzestupného trendu v kryptoměnách?

Zajímalo by mě, jaké konkrétní ukazatele nebo metriky používáte při sledování trhů s kryptoměnami, abyste dokázali identifikovat vzestupný trend. Je to čistě o technické analýze, nebo také sledujete nějaké fundamentální aspekty, jako jsou zprávy a novinky kolem jednotlivých projektů? Jak se díváte na objem obchodování a jeho změny v čase? Je pro vás důležitá také volatilita, nebo spíše stabilita ceny během určitého období? Jak moc se spoleháte na různé indikátory jako je RSI, MACD, nebo klouzavé průměry? A co sentiment na sociálních sítích? Máte nějaké tipy na nástroje, které využíváte k analýze trhu? Jakou roli hrají historické grafy a vzory v rozhodovacím procesu? Zajímalo by mě, jestli používáte nějaké specifické strategie pro určování vstupních a výstupních bodů. Děkuji za rady a zkušenosti!

122 slov
1.2 minut čtení
9. 1. 2023
Simona Rozsypalová
Simona Rozsypalová

Když sleduju vzestupný trend v kryptoměnách, tak se dívám na víc faktorů. Technická analýza je důležitá – klouzavý průměr, MACD a RSI jsou pro mě základ. Když vidím, jak se ceny drží nad klouzavým průměrem a RSI je v pozitivní zóně, tak to beru jako signál. Objem obchodování taky hodně napovídá, když jde objem nahoru s cenou, je to dobré znamení. Pak sleduju zprávy a novinky kolem projektů, co může hodně ovlivnit cenu. Volatilita je samozřejmě důležitá – pokud je cena stabilnější a roste, tak je to lepší než velké skoky. Sentiment na sociálních sítích taky hraje roli, když lidi šílí z nějakého projektu, tak to může znít jako příležitost. Historické grafy a vzory mi pomáhají při rozhodování, i když je to o tom vycítit ten správný moment. A co se týče vstupních a výstupních bodů, snažím se mít nějakou strategii založenou na těchto indikátorech. Vždycky je ale dobré mít i plán B, protože trhy jsou nevyzpytatelné.

157 slov
1.6 minut čtení
2. 2. 2025
Marek Procházka
Marek Procházka

Když sleduju vzestupný trend v kryptu, tak se dívám na několik věcí. Nejdřív technická analýza - to znamená koukat na grafy a různé indikátory jako RSI nebo MACD, hlavně jestli se to hýbe nad klouzavými průměry. Objem obchodování je taky důležitej, čím víc lidí nakupuje a prodává, tím větší je šance, že trend bude pokračovat. Volatilita může být dobrá i špatná – pokud je cena stabilní nějakou dobu, může to signalizovat, že lidé věří v růst. Pak určitě sleduju zprávy a novinky kolem projektů, protože to může dost ovlivnit cenu. Sentiment na sociálních sítích taky hraje roli, co si lidi myslí o kryptu, to může docela pohnout trhem. Historické grafy mi pomáhají vidět vzory, které se opakují. Vstupní a výstupní body plánuju podle toho, jak moc věřím trendu nebo jestli se objeví nějaký zásadní signál ve zprávách. Celkově je to takový mix techniky a fundamentu.

145 slov
1.5 minut čtení
21. 12. 2024
Eduard Matějka
Eduard Matějka