Co si mám pohlídat při investování do NFT?
Když se člověk rozhodne vstoupit do světa NFT, je toho tolik, co je potřeba mít na paměti. Už jen to, že NFT jsou zcela nový fenomén a hodně lidí o nich slyšelo, ale ne všichni vědí, jak správně investovat a co vše obnáší. Můžu se zeptat, na co bych se měl konkrétně zaměřit, když chci začít s investováním do těchto digitálních aktiv? Je důležité sledovat trend cen nebo spíš sledovat umělce a jejich portfolia? Jak to vlastně funguje s autorskými právy u NFT? Co když koupím token, který ztratí hodnotu? Jak poznám, jestli je daný NFT skutečně unikátní nebo jestli existují kopie, které mi mohou znehodnotit moji investici? A co bezpečnostní otázky? Jak se chránit před podvody? Je lepší používat peněženku typu hot nebo cold a jaké jsou výhody a nevýhody obou? V poslední době jsem slyšel o různých platformách pro obchodování s NFT, ale jak vybrat tu správnou? Měli byste doporučit nějaké konkrétní trhy, kde je větší pravděpodobnost úspěchu? A co likvidita? Jak snadné je později NFT prodat, pokud bych chtěl vybrat své prostředky? Tohle všechno mě dost zajímá a rád bych měl jasnější představu o tom, co všechno by mě mohlo potkat. Děkuji moc za jakékoli rady alebo tipy!