Jak si mohu vybrat správné dluhopisy podle výnosové křivky?
Zajímalo by mě, jakým způsobem si vlastně mohu vybrat ty správné dluhopisy, když se na to dívám z pohledu výnosové křivky. Vím, že výnosová křivka může ukazovat, jak se očekávají úrokové sazby v různých časových horizontech, ale jak to přesně funguje v praxi? Mám pocit, že je to dost složité a nevím, na co se vlastně zaměřit. Měli bychom sledovat výnosy dlouhodobých versus krátkodobých dluhopisů? A co s rizikem? Jak to ovlivňuje výběr dluhopisů a jejich výnos? Je lepší investovat do státních dluhopisů, nebo soukromých firemních dluhopisů? Jaké faktory bych měl zvažovat při analýze toho, zda je dluhopis podhodnocený nebo nadhodnocený v porovnání s jeho výnosem? Existují nějaké konkrétní ukazatele nebo vzorce, které by mi mohly pomoci při hodnocení těchto dluhopisů? Rád bych měl představu o tom, jak mohu strategicky přistupovat k investicím do dluhopisů a co všechno bych měl brát v úvahu, abych minimalizoval riziko a maximalizoval svůj potenciální výnos. Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké tipy nebo rady ohledně toho, jak správně vybrat dluhopisy podle této výnosové křivky?