Jak vybrat nejlepší dividendové akcie pro dlouhodobé investování?
Zdravím všechny, rád bych se zeptal na něco, co mi vrtá hlavou už delší dobu. Jak vlastně vybrat ty nejlepší dividendové akcie pro dlouhodobé investování? Zajímám se o to, protože bych chtěl budovat nějaký pasivní příjem a slyšel jsem, že dividendové akcie jsou na to skvělou volbou. Jenže je tu tolik faktorů, které je třeba brát v úvahu. Měli bychom se dívat na historii vyplácení dividend, nebo je důležitější, kolik ta firma vydělává? A co volatilita akcií, má vliv na naše rozhodování? Kde vůbec začít, když se chci dostat do světa dividendových investic? Zajímá mě také, jestli jsou lepší stabilní firmy s nízkými riziky nebo růstové společnosti, které sice mohou mít vyšší riziko, ale i větší potenciál pro výnosy. Rád bych věděl, jaké konkrétní ukazatele byste mi doporučili sledovat při výběru těch správných akcií. Dále by mě zajímalo, jestli je rozumné mít v portfoliu více různých sektorů nebo se zaměřit na jednu oblast. A co třeba investování do REITs jako alternativy k tradičním dividendovým akciím? Díky všem za jakoukoli radu či tipy!