Kdy je nejlepší čas investovat do kryptoměn jako rezervního aktiva?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas na investici do kryptoměn, pokud to beru jako rezervní aktivum. Slyšel jsem různé názory a doporučení, ale pořád jsem v tom nějak zmatený. Mám tušení, že trh s kryptoměnami je dost volatilní a kolísání cen může být hodně nepředvídatelné. Takže přemýšlím, jestli je dobré začít investovat teď, nebo počkat, až se situace stabilizuje. Jak se dá zjistit, kdy je ten pravý okamžik? Slyšel jsem o různých strategiích, jako je dollar-cost averaging, ale není mi úplně jasné, jak to funguje v praxi a jestli to má vůbec smysl. Co říkáte na investování do kryptoměn v době, kdy trh klesá? Je lepší počkat na zvýšení cen nebo investovat právě teď, když jsou ceny nízké? Jak si mám vybrat konkrétní kryptoměny, do kterých bych měl investovat jako do rezervních aktiv? Zajímá mě taky, jakou část svého portfolia bych měl alokovat na kryptoměny – má to být třeba 10%, nebo víc? A co regulace a bezpečnost – neměl bych se o tyhle věci bát? Vím, že je důležité mít diverzifikované portfolio, ale jak to udělat správně v případě kryptoměn? Mám strach z toho, že by se mi mohlo stát něco špatného s penězi, když se rozhodnu investovat do něčeho tak nového a nevyzpytatelného. Díky za jakékoliv tipy a zkušenosti!