Jaké jsou nejlepší způsoby investování do zlata v roce 2024?
Zajímá mě, jaké jsou aktuální možnosti investování do zlata v roce 2024. Zlato je pro mě vždycky bylo zajímavou alternativou k tradičním investicím jako jsou akcie nebo nemovitosti, ale teď, když se situace na trzích neustále mění, chtěl bych vědět, co se nabízí. Je lepší investovat přímo do fyzického zlata, nebo spíše zvolit nějaké ETF zaměřené na zlato? Jak je to vlastně s těmi zlatými mincemi a slitky? Je tam nějaký rozdíl, nebo je to víceméně stejné? A co drahé kovy jako stříbro a platina? Nevím, jestli bych měl diverzifikovat a zahrnout je taky do portfolia. Slyšel jsem také o možnosti investování do zlatých těžařských akcií, ale nejsem si jistý, jestli je to rozumná volba. Jaké jsou výhody a nevýhody takového přístupu? Kdo má zkušenosti s investováním do zlata v posledních dvou letech? Jaké trendy byste mi doporučili sledovat v tomto segmentu? Chci si udělat jasnější obrázek o tom, jak zlato funguje jako bezpečný přístav v turbulentních časech a co všechno bych měl vzít v potaz před tím, než se rozhodnu investovat. Děkuji za všechny rady a tipy!