Můžou fanoušci investovat do NFT svých oblíbených umělců?
Nedávno jsem se dozvěděl, že se hodně mluví o NFT a jak si umělci začali vytvářet své vlastní digitální umění, které se pak prodává jako jedinečné tokeny. Zajímalo by mě, jestli je možné, aby fanoušci těchto umělců investovali do jejich NFT. Jak to vlastně funguje? Může si běžný člověk, který sleduje například hudebníka nebo malíře, koupit jejich NFT a co to všechno obnáší? Je to bezpečná investice? Jak se určuje cena těchto NFT? Mám obavy z toho, že mnoho lidí investuje do něčeho, čemu úplně nerozumí. Je tam nějaké riziko, nebo je to spíš příležitost, jak podpořit své oblíbené umělce a zároveň si trochu přivydělat? Co kdyby byl umělec v budoucnu méně populární? Jak ovlivňuje popularita umělce cenu jeho NFT? A co když chci prodat NFT později? Jaký je proces prodej a co bych měl vědět předtím, než se do toho pustím? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří už mají s investováním do NFT zkušenosti. Myslíte si, že je to trend, který tu zůstane, nebo jen krátkodobá móda? Těším se na vaše názory!