Jak často bych měl rebalance své investiční portfolio?
Zdravím všechny investory, chtěl bych se zeptat na jednu věc, která mi už delší dobu vrtá hlavou. Mám nějaké investice v různých aktivech, jako jsou akcie, fondy a možná i pár kryptoměn, ale nejsem si jistý, jak často by bylo dobré provádět rebalancování portfolia. Vím, že je důležité sledovat vývoj trhů a přizpůsobovat tomu své investice, ale zajímalo by mě, jestli je nějaká doporučená frekvence pro tohle rebalance. Je lepší to dělat jednou za čtvrt rok, nebo třeba jen jednou do roka? Co když se trh hodně změní během pár měsíců? Měli bychom reagovat na každou větší změnu v hodnotě našich investic? A co když mě nějaká oblast investic láká víc než jiná, měla by to hrát roli v tom, jak často přehodnocuji své portfolio? Jak se na to díváte vy? Jaké máte zkušenosti s rebalancováním a co vám fungovalo nejlépe? Rád bych slyšel vaše názory a tipy, protože se snažím být co nejvíc informovaný a nevím, jestli mám zvolit aktivnější nebo pasivnější přístup k úpravě svého portfolia. Dík za odpovědi!