Který typ fondu je celkově levnější, ETF nebo podílové fondy?
Zajímalo mě, jaké jsou rozdíly mezi ETF a podílovými fondy, pokud jde o náklady. Když člověk investuje, tak určitě chce mít přehled o tom, kolik ho to bude stát. Slyšel jsem, že ETF jsou obecně považovány za levnější variantu, ale chtěl bych se ujistit, jestli je to pravda. Jaké jsou vlastně všechny poplatky spojené s ETF a podílovými fondy? Myslím tím nejenom poplatky za správu, ale také další náklady, které mohou ovlivnit celkovou návratnost investice. Je pravda, že ETF mají nižší náklady na správu než tradiční podílové fondy? A co další poplatky jako je vstupní a výstupní poplatek? Jak se tedy tyto všechny náklady srovnávají v praxi? Měl by si člověk vybrat ETF na základě nižších nákladů nebo existují i jiné faktory, které by měly hrát roli při rozhodování? Mám pocit, že to může být složitější, než jak se to na první pohled zdá. Proto bych rád slyšel názory a zkušenosti ostatních investorů, kteří už s těmito typy fondů pracovali. Jak se vám dařilo v porovnání s náklady a výnosy? Jaké strategie používáte při investování do těchto fondů? Děkuji za jakékoli tipy nebo rady!