Co bych měl udělat pro investici do realit, když ceny rostou?
Přemýšlím o tom, jak se vůbec dostat do investování do nemovitostí, když vidím, jak ceny letí nahoru. Je to vlastně dost odstrašující, protože mám pocit, že ceny nemovitostí jsou teď na historickém maximu a já se bojím, že když vstoupím na trh teď, tak nakonec koupím něco za přehnanou cenu a pak už jen budu koukat, jak mi příležitosti utíkají mezi prsty. Zajímalo by mě, co bych měl zvážit před tím, než se pustím do investice do realit? Jaké jsou klíčové faktory, které bych měl mít na paměti? Měla by mě zajímat lokalita? Jak si vybrat správnou nemovitost? A co třeba výnosy z pronájmu – je to rozumné brát v úvahu? A co pokud ceny dál porostou? Je lepší čekat na pokles nebo investovat hned? Jaké máte zkušenosti s investováním do realit v takovéto situaci? Mám také obavy z toho, že bych mohl přeplatit a pak se dostat do finančních problémů. Měli byste nějaké tipy, jak najít dobré nabídky nebo co dělat, aby se člověk nenechal napálit? Dál bych chtěl vědět něco o tom, jestli je dobré spolupracovat s realitními makléři nebo jestli je lepší jít do toho sám a hledat přímo. Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? Rád bych slyšel názory těch, co už mají nějaké zkušenosti. Díky za rady!