Jak zjistit, jestli je NFT investice dobrý nápad?
V poslední době se hodně mluví o investicích do NFT, ale jak vlastně poznat, jestli je to dobrá volba? Slyšel jsem, že některé NFT se prodávají za milióny, ale co když investuju do něčeho, co se nakonec nevyplatí? Jak mám zjistit, jestli je konkrétní NFT projekt důvěryhodný? Je důležité zkoumat umělce nebo tvůrce, kteří stojí za těmi digitálními aktivy? A co trh jako takový? Měly by mě zajímat nějaké konkrétní trendy v oblasti NFT nebo spíše celková poptávka po těchto digitálních sběratelských předmětech? Jakou roli hrají sociální média a komunita kolem NFT tokenů v rozhodování o investici? Zkoumal jsem i rizika spojená s volatilitou trhu a chce se mi věřit, že by to mohlo být zajímavé dlouhodobé aktivum. Ale jak rozlišit mezi hype a skutečnou hodnotou? Je dobrý nápad investovat do NFT jako část diverzifikovaného portfolia? A co likvidita těchto tokenů - jak snadné je je prodat zpět na trhu, pokud bych potřeboval rychle hotovost? V neposlední řadě bych rád znal názory ostatních na to, jak se vyhnout podvodům a falešným projektům v tomto rychle se rozvíjejícím světě. Co byste doporučili začátečníkovi, který chce proniknout do investic do NFT?