Kdy je nejlepší čas koupit ETF?
Zdravím všechny investory a nadšence do finančního světa! Chci se zeptat na něco, co mi vrtá hlavou už delší dobu. Když plánuju investici do ETF, jak vlastně poznám, kdy je ten správný čas na nákup? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele, které bych měl sledovat, nebo jestli se to nějak dá odhadnout podle trhu. Vím, že trhy bývají dost proměnlivé a ceny ETF se neustále mění. Myslím si, že koupě v určitém okamžiku může mít velký vliv na celkový výnos investice. Mám na mysli, jestli je lepší nakupovat během poklesu trhu, nebo spíš počkat na stabilizaci cen? A co třeba sezónnost? Je nějaký měsíc nebo období v roce, kdy jsou lepší podmínky pro nákup ETF? Také by mě zajímalo, co říkají zkušenější investoři – sledujete třeba ekonomické ukazatele nebo zprávy o firmách a jejich výkonnosti před tím, než se rozhodnete investovat? Jak důležité je mít strategii a co vlastně obnáší dobrá strategie při investování do ETF? Přijde mi to všechno dost složité a rád bych slyšel názory ostatních. Díky za všechny tipy a rady!