Mám investovat do ETF teď nebo počkat?
Už nějakou dobu se dívám na investice do ETF a přemýšlím, jestli je správný čas investovat nebo jestli bych měl raději počkat. V poslední době jsem zaslechl různé názory od lidí, kteří investují do akcií, ale také od těch, kteří tvrdí, že je lepší počkat na stabilizaci trhu. Každopádně mám pocit, že investice do ETF by mohly být skvělou příležitostí, protože nabízejí diverzifikaci a nižší riziko než jednotlivé akcie. Jenže co když teď trh klesá a je lepší vyčkat na příznivější podmínky? Jaké faktory bych měl zohlednit při rozhodování o tom, zda investovat právě teď nebo si počkat? Myslím si, že investice do ETF jsou dlouhodobější záležitost, ale co když se trh ještě zhorší? Měl bych tedy raději sledovat různé trendy a čekat na vhodnější okamžik, nebo začít investovat hned? Zároveň se bojím, že pokud budu čekat příliš dlouho, tak mi ujede vlak a propásnu výhodné příležitosti. Jak to vlastně udělat správně? Jak poznám ten správný čas na vstup do trhu s ETF? Očekávám rady od těch, kteří mají s tímto tématem zkušenosti.