Co hledat při výběru kryptoměn pro investici?
Když se rozhodnu investovat do kryptoměn, co bych měl vlastně brát v úvahu? Je jasné, že trh s kryptoměnami je teď hodně populární a hodně lidí se na něj dívá jako na příležitost, ale jak poznám, která měna má potenciál a která je jenom bublina? Měl bych se zaměřit na konkrétní projekty, nebo spíš na technologii za nimi? Jak moc důležité jsou týmy a jejich zkušenosti? Měly by mě zajímat i věci jako je likvidita nebo objem obchodování? Co třeba uživatelská základna? Ovlivňuje to nějak, kolik lidí používá danou měnu? A co regulace - jak moc se mám bát toho, že vlády zakážou nějaké kryptoměny? A mám sledovat nějaké trendy nebo novinky v oblasti blockchainu a jak to může ovlivnit mé rozhodování? Zajímalo by mě i to, jestli je lepší investovat do známějších měn jako Bitcoin a Ethereum, nebo zkusit něco méně známého, co by mohlo vyletět. Jak vysoký by měl být můj rozpočet na investici, abych si mohl dovolit riziko? A co když se mýlím – jak můžu minimalizovat ztráty nebo ochránit svůj kapitál? Budu rád za jakékoli tipy nebo zkušenosti od vás, kteří už máte v kryptoměnách nějaké ty roky za sebou.