Kdy se vyplatí investovat do DeFi místo tradiční finance?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně rozumné zaměřit se na investice do DeFi, když máme kolem sebe stále pevně zavedené tradiční finance. Je pravda, že DeFi nabízí nějaké super výhody jako decentralizaci a možnost získat vyšší výnosy díky likviditním poolům nebo yield farming? Jak to funguje v porovnání s klasickými bankovními produkty? Mám na mysli například úroky na spořicích účtech versus výnosy z poskytování likvidity. A co volatilita? Opravdu je DeFi tak rizikové, jak se říká, nebo se dá najít způsob, jak to zase tolik nezaplatit? Prostě mě zajímá, jestli se vyplatí investovat do DeFi pro běžného investora, nebo jestli je lepší držet se osvědčených a spolehlivějších cest v tradičních financích. Ještě jsem slyšel o těch různých protokolech a blockchainových platformách jako Ethereum nebo Binance Smart Chain. Mají nějakou velkou roli v rozhodování, zda investovat do DeFi? Jsem si také vědom, že regulace kolem kryptoměn a DeFi je stále trochu mlhavá, takže jaký to má dopad na potenciální investice? Bude lepší počkat, až se trh stabilizuje a vyjasní se legislativa? A co bezpečnost? Jak moc jsou tyto platformy chráněné před hackery ve srovnání s tradičními bankami? Bylo by fajn slyšet názory ostatních a jejich zkušenosti s tímto tématem.