Jak hedgeové fondy diversifikují své investice v DeFi?
Mám dotaz ohledně toho, jak vlastně hedgeové fondy přistupují k diversifikaci svých investic v rámci DeFi ekosystému. Zajímalo by mě, jaký mají strategický plán, když se rozhodnou investovat do decentralizovaných financí a jakým způsobem vybírají projekty, do kterých vstupují. Myslím, že to musí být dost komplikované, protože DeFi je tak rychle se vyvíjející oblast s mnoha různými tokeny, protokoly a možnostmi. Jaké faktory hrají klíčovou roli při jejich rozhodování? Používají nějaké specifické metriky nebo analýzy, aby zjistily, které projekty mají největší potenciál? A co se týče rizik – jak se hedgeové fondy chrání před volatilními trhy a případnými ztrátami? Jejich přístup k likviditě a řízení rizik je určitě odlišný od běžných retailových investorů. Také mě zajímá, jestli se více zaměřují na stablecoiny, nebo raději do rizikovějších aktiv jako jsou nové DeFi protokoly. Kdo má víc zkušeností s tímto tématem? Mohli byste sdílet nějaké konkrétní příklady či strategie, které hedgeové fondy v DeFi využívají? Jak to vlastně funguje v praxi?