Co to vlastně jsou DeFi projekty a jak fungují?
Zajímalo by mě, co vlastně znamená ten pojem DeFi, neboli decentralizované finance. Čím se tyto projekty liší od tradičních finančních institucí? Jaké technologie za nimi stojí a proč se o nich teď tolik mluví? V poslední době jsem narazil na spoustu článků o tom, jak DeFi umožňuje lidem půjčovat si peníze, obchodovat s kryptoměnami nebo dokonce vydělávat úroky na svých vkladech bez potřeby banky. Ale jak to vlastně funguje v praxi? Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody DeFi projektů ve srovnání s klasickými bankovními službami? Je pravda, že díky smart kontraktům je možné provádět transakce mnohem rychleji a s nižšími poplatky? A co bezpečnost? Myslím, že slyším čím dál víc o hacknutí různých DeFi platforem. Co by měl člověk vědět předtím, než se rozhodne investovat do nějakého DeFi projektu? Jak poznám, které projekty jsou důvěryhodné a které naopak mohou být podvod? Rád bych pochopil také, jak se liší různé typy DeFi projektů – co to je lending platforma nebo decentralizovaná burza? Jaký má smysl liquidity mining nebo yield farming a do čeho bych se měl případně pustit, pokud chci začít investovat do světa DeFi? Tohle všechno mi vrtá hlavou, a proto bych ocenil jakékoli informace či zkušenosti od vás, kdo se v této problematice orientujete.