Charts.cz/Fórum/Jaké technologické akcie doporučujete na rok 2024?

Jaké technologické akcie doporučujete na rok 2024?

Jsem poměrně nový v oblasti investic a zajímají mě technologické akcie, které by mohly být zajímavé pro rok 2024. Slyšel jsem, že technologie se stále rychle vyvíjejí a že některé firmy se chystají na velké inovace, což by mohlo přinést skvělé příležitosti pro investory. Zajímalo by mě, které konkrétní akcie byste doporučili, a proč právě tyto? Přemýšlím třeba o firmách zaměřených na umělou inteligenci nebo cloud computing, ale rád bych věděl, co si ostatní myslí. Jaké faktory byste zohlednili při rozhodování o nákupu technologických akcií? Myslíte si, že by stálo za to diverzifikovat portfolio a zahrnout do něj také méně známé technologické společnosti, nebo je lepší vsadit na osvědčené jména jako jsou Microsoft nebo Apple? Jak vidíte budoucnost technologického sektoru a jaká rizika s tím souvisejí? Díky za jakékoli tipy a rady!

132 slov
1.3 minut čtení
22. 8. 2024
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk

Zdravím, pokud jde o technologické akcie na rok 2024, určitě se vyplatí zaměřit na firmy, co se točí kolem umělé inteligence a cloudových služeb. Třeba Nvidia je teď hodně v kurzu díky AI a grafickým kartám, což je super investice. Pak je tu také Microsoft, který má skvělé cloudové řešení a pořád roste. Apple je klasika, ale už to není tak dynamické jako dřív.

Diverzifikace je důležitá, takže klidně zvaž i menší firmy, které se zabývají inovacemi v technologiích, jako třeba nové startupy. Můžeš narazit na něco, co udělá velký skok. Neboj se ale taky osvědčených jmen, občas je lepší mít stabilní akcie než riskovat s úplně novými hráči.

Rizika jsou jasná – trh může být dost volatilní a technologie se rychle mění. Sleduj trendy jako jsou kybernetická bezpečnost nebo obnovitelné zdroje energie v techu. Měj na paměti, že investice vždycky nese riziko a nikdy nevíš, co se stane. Hodně štěstí!

149 slov
1.5 minut čtení
15. 1. 2024
Radek Odehnal
Radek Odehnal

Takže, co se týče technologických akcií na 2024, určitě bych koukal na firmy, co dělají v oblasti umělé inteligence. Třeba Nvidia, ta má skvělý potenciál s grafikou a AI čipy. Pak Google a jejich cloudové služby jsou taky hodně silný. Nezapomeň na Amazon, ten je prostě král ve cloud computingu. S Microsoftem to taky nevypadá špatně, hlavně s jejich Azure platformou.

Diverzifikace portfolia má smysl, ale pokud jsi začátečník, tak je lepší mít pár osvědčených jmen a pak můžeš zkoušet i menší firmy. Vždycky je tu riziko, technologie se mění rychle a můžeš narazit na něco, co nebude fungovat. Ale pokud sleduješ trendy a děláš si vlastní průzkum, tak bys měl být v pohodě.

Zkrátka, zaměř se na firmy s dobrými základy a potenciálním růstem v budoucnu, ale buď opatrný a nesázej všechno na jednu kartu.

135 slov
1.4 minut čtení
16. 1. 2025
Irena Štěpánová
Irena Štěpánová