Charts.cz/Fórum/Jak můžu na Instagramu propagovat své NFT? Znáte nějaké tipy?

Jak můžu na Instagramu propagovat své NFT? Znáte nějaké tipy?

Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá efektivně propagovat NFT na Instagramu. Hrozně rád bych se dozvěděl, co funguje a co ne. Myslím, že Instagram je skvělá platforma pro vizuální umění a NFT, ale nejsem si jistý, jak ho využít naplno. Mám už nějaké své NFT hotové, ale mám pocit, že je potřebuju dostat k více lidem. Jaké strategie byste doporučili? Pomůže mi třeba používat hashtagy nebo spolupráce s influencery? Co třeba příběhy a reels? Je lepší zveřejňovat pravidelně nebo spíš méně často, ale kvalitně? Mám se zaměřit na budování komunity, nebo spíš na prodeje? Jaké typy obsahu by měly být součástí mojí strategie? Představoval jsem si třeba sdílení behind-the-scenes procesů, ale nevím, jestli to zaujme víc než jen ukázky hotových děl. Jak moc by měly být moje příspěvky osobní a jak moc obchodní? A co engagement s followery – má to smysl nebo je lepší soustředit se na obsah? Jaké další tipy máte ohledně algoritmu Instagramu specificky pro NFT? Pokud máte nějaké konkrétní příklady úspěšných profilů nebo kampaní, co opravdu zabralo, budu za to vděčný. Rád bych slyšel názory od lidí, kteří už mají nějaké zkušenosti s propagací svých NFT přes tuto platformu.

194 slov
1.9 minut čtení
24. 12. 2022
Daniela Strnadová
Daniela Strnadová

Propagace NFT na Instagramu může být fakt tricky, ale pár tipů může pomoct. Určitě se zaměř na kvalitní vizuály, protože to je to, co lidi na Instagramu přitahuje. Používej hashtagy, ale ne přeplněné – zkus najít ty specifické pro NFT a umění. Spolupráce s influencery může být dobrá, pokud najdeš někoho s podobnou cílovkou. Příběhy a reels jsou super pro ukázání behind-the-scenes, to lidi baví a buduje to spojení. Co se týče frekvence, radši pravidelně, ale kvalitně – to znamená, že každý post by měl mít smysl. Budování komunity je důležitý, ale prodeje taky – snaž se balancovat obojí. Osobní příspěvky můžou lidi zaujmout víc, než si myslíš, takže se neboj být trochu otevřenější. Engagement s followery má smysl – odpovídej na komentáře a tvoř diskusi. A algoritmus? Ten miluje aktivitu, tak čím víc interakcí, tím lépe. Pár úspěšných profilů? Zkus se podívat na ty, co mají dobrou kombinaci obsahu a engagementu. Hodně štěstí!

154 slov
1.5 minut čtení
30. 10. 2023
Natálie Hlaváčová
Natálie Hlaváčová

Propagace NFT na Instagramu může být fakt tricky, ale určitě to jde. Zkus pravidelně postovat – nějaký obsah každý den nebo aspoň párkrát týdně. To pomůže udržet lidi zainteresovaný. Hashtagy jsou super, použij ty, co se točí kolem NFT a umění, prostě ať tě lidi najdou. Spolupráce s influencery může být taky skvělá, hlavně pokud mají fanoušky, co se zajímají o kryptoměny nebo umění.

Příběhy a reels jsou hodně populární, tak to vyzkoušej, třeba ukázat behind-the-scenes tvého procesu tvorby nebo nějaký krátký tutoriál. Osobní příběhy fungují, lidi rádi vědí, kdo za tím stojí. Méně obchodní přístup a víc budování komunity – zapoj se do diskuzí, odpovídej lidem na komentáře a buď aktivní.

Co se obsahu týče, kombinuj hotové práce s procesem tvorby. Můžeš ukázat i neúspěchy nebo co tě inspiruje. Snaž se být autentický a ukazovat svoji osobnost, to lidi víc zaujme než jen strohé prodeje.

Algoritmus miluje engagement, takže čím víc budeš komunikovat s followery, tím líp to pro tebe dopadne. Sleduj úspěšné profily v NFT komunitě, zkoumej jejich strategie – jakou mají estetiku, co postují a jak často. To ti může dost pomoct inspirovat se a najít vlastní cestu.

189 slov
1.9 minut čtení
31. 5. 2024
Dana Němcová
Dana Němcová