Charts.cz/Fórum/Kdy mám zkontrolovat své investice v kryptoměnách?

Kdy mám zkontrolovat své investice v kryptoměnách?

Investování do kryptoměn je teďka hodně populární, ale jak vlastně poznat, kdy se na to podívat? Myslím tím, jestli bych měl pravidelně kontrolovat, jak si moje investice vedou, nebo jestli je lepší nechat to být a jen čekat, co se stane. Co třeba nějaké konkrétní situace, kdy bych měl určitě zkontrolovat své portfolio? Například, když se objeví nějaké velké novinky ve světě kryptoměn? Nebo když ceny začnou hodně kolísat? A co když mám pocit, že je trh na vrcholu nebo na dně? Měl bych se snažit časovat trh a prodávat, nebo radši nechat věci běžet? Jaké signály by mě měly varovat k tomu, abych se podíval na své investice? Taky by mě zajímalo, jestli má smysl sledovat performance kryptoměn každý den, nebo je lepší dělat to třeba jednou za měsíc. A co doporučujete pro sledování trhu? Jsou nějaké nástroje nebo aplikace, které by mi mohly pomoci mít přehled o mých investicích? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Jak často kontrolujete vy své investice v kryptoměnách?

165 slov
1.7 minut čtení
16. 3. 2022
Jana Roubalová
Jana Roubalová

Když investuješ do kryptoměn, tak je dobrý si to občas zkontrolovat, ale nemusíš na to koukat každej den. Já doporučuji se na to mrknout jednou za měsíc, abys měl přehled, co se děje. Pokud se objeví nějaké velké novinky nebo změny v regulacích, tak to může být důvod zkontrolovat svoje portfolio. Taky, když vidíš, že ceny hodně kolísají, tak bys měl být ostražitý a podívat se, jestli je potřeba něco udělat. Časování trhu je těžký, spousta lidí říká, že je lepší nechat věci běžet a nesnažit se prodávat na vrcholu nebo kupovat na dně. Ale když máš pocit, že něco není v pořádku, tak raději zkontroluj investice. Co se nástrojů týče, tak já používám aplikace jako Blockfolio nebo CoinMarketCap, ty ti dají dobrý přehled o tvých investicích a celkovém trhu.

130 slov
1.3 minut čtení
2. 1. 2025
Vladimíra Holušová
Vladimíra Holušová

Když jde o kontrolu investic v kryptoměnách, je to dost individuální. Někdo to dělá denně, jiný jednou za měsíc. Osobně bych říkal, že je fajn se na to podívat minimálně jednou za měsíc, abys měl přehled. Ale určitě jsou situace, kdy se na to kouknout musíš. Například když se objeví zásadní novinky v oboru – nějaké regulace nebo velké hacky. Taky když vidíš, že ceny začínají dost kolísat, to už může být varovný signál. Pokud máš pocit, že trh je na vrcholu nebo dně, tak to chce taky znovu prověřit svoje portfolio. Časování trhu ale většinou nedoporučuju, lepší je mít dlouhodobou strategii a nepanikařit. Co se týče sledování výkonu kryptoměn, já používám různé aplikace jako CoinMarketCap nebo Blockfolio – ty ti dají dobrý přehled o tvých investicích. Takže zkrátka, kontroluj pravidelně, ale nenech se unést emocemi.

136 slov
1.4 minut čtení
12. 11. 2024
Miroslava Novotná
Miroslava Novotná