Co všechno bych měl zvážit při investici do DeFi projektů?
Při zvažování investice do DeFi projektů se mi honí hlavou spousta otázek. Jak vlastně poznám, jestli je ten projekt důvěryhodný? Je dobré sledovat tým, který za projektem stojí, nebo se spíše zaměřit na technologii a smart kontrakty? A co tokenomika, jak moc je důležitá a na co se při ní zaměřit? Měl bych se orientovat na projekty, které mají širokou uživatelskou základnu, nebo jsou pro mě zajímavější ty novější a neprozkoumanější? Jaký vliv má volatilita trhu na DeFi projekty a jak moc bych se měl připravit na možné ztráty? Je rozumné investovat do více projektů najednou, nebo je lepší se soustředit jen na pár vybraných? A co bezpečnostní audity, mají opravdu smysl a jak často by měly být prováděny? Může být pro mě výhodné sledovat komunitu okolo projektu na sociálních sítích, nebo je lepší si informace ověřit jinde? Jak mi mohou pomoci různé nástroje a platformy pro analýzu DeFi projektů? V neposlední řadě, mám mít vypracovaný plán pro výstup z investice a jak ho správně nastavit? Myslím si, že je toho tolik, co bych měl vzít v potaz, ale nevím, kde začít. Jaké jsou vaše zkušenosti s DeFi investicemi a co byste doporučili někomu, kdo teprve začíná?