Jak se mohu bránit před podvody v DeFi?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně chránit svoje finance, když se bavíme o DeFi. V poslední době jsem slyšel tolik varování ohledně různých podvodů a skamů, které se v této oblasti šíří jako požár. Je jasné, že decentralizované finance nabízejí obrovské příležitosti, ale jak poznat, co je legit a co je jen další trik na obohacení někoho jiného? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní postupy nebo strategie, které mohu použít k tomu, abych minimalizoval riziko podvodu. Například, jak si ověřit projekty nebo vyhodnocovat smart kontrakty? A co bezpečnostní audity? Slyšel jsem, že jsou důležité, ale jak zjistit, jestli je audit opravdu spolehlivý? Také by mě zajímalo, zda jsou nějaké užitečné zdroje informací nebo komunity, které by mohly pomoci s orientací v tomto složitém světě. Kdybych měl investovat do nějakého nového tokenu nebo platformy, na co bych se měl zaměřit? Jaké znaky by mě měly varovat? Děkuji za jakékoli rady či tipy, které mi pomohou v navigaci tímto divokým světem DeFi.