Na co si dát pozor při výběru DeFi služeb?
Když přemýšlím o tom, jak se orientovat v tom obrovském světě decentralizovaných financí, tak mě napadá spousta věcí, které by měli lidé zvážit. Jak vlastně vybrat správnou DeFi platformu? Co třeba bezpečnost? Je dobré vědět, jaké bezpečnostní opatření platforma má, ale je to vůbec dost? Jak zjistit, jestli je projekt důvěryhodný a nebyl založen jenom kvůli krátkodobému zisku? A co audit smart kontraktů? Měli bychom se na to vůbec dívat? Přece jenom, v DeFi se pohybujeme v prostředí s vysokým rizikem. Může nás zmínka o auditech uklidnit, nebo je to jen další marketingový trik? Taky mě zajímá, jak důležité jsou komunitní recenze. Měly by ovlivnit naše rozhodování? Někdy se mi zdá, že lidé doporučují projekty jen na základě hype a ne skutečné kvality. Co říkáte na transparentnost týmu za projektem? Je důležité znát jejich identitu, nebo je anonymita v kryptosvětě normální a akceptovatelná? Jak moc se zaměřit na uživatelské rozhraní a celkovou uživatelskou zkušenost? Můžeme posoudit kvalitu služby podle toho, jak snadno se používá? A co poplatky? Jak moc nás odradí vysoké transakční náklady? Je nutné porovnávat víc než jednu platformu, nebo se pustíme do první, která nám padne do oka? Jak jste na tom vy? Já bych rád slyšel názory ostatních a co všechno berete v úvahu při výběru DeFi služeb.