Charts.cz/Fórum/Jaké město v Česku má největší potenciál pro investice do realit?

Jaké město v Česku má největší potenciál pro investice do realit?

Když se podívám na současnou situaci na trhu s nemovitostmi v Česku, často se mi honí hlavou otázka, které město by mohlo být tím nejlepším cílem pro investice do realit. Vím, že Praha je sice vždycky ve hře, ale co ostatní města? Může Brno, Plzeň nebo Olomouc nabídnout lepší příležitosti? Mě zajímá, jaké faktory ovlivňují potenciál těchto míst - třeba růst populace, rozvoj infrastruktury, nové projekty nebo trendy v oblasti bydlení a komerčních prostor. Jak vidíte například trh s nájemními byty v těchto městech? Myslíte si, že ceny nemovitostí v menších městech porostou rychleji než v Praze kvůli rostoucímu zájmu o život mimo velké aglomerace? A co třeba výnosy z investic do nemovitostí – která lokalita se může pochlubit nejvyššími? Pokud máte nějaké osobní zkušenosti nebo tipy na konkrétní projekty či oblasti, které by mohly mít dobrý potenciál do budoucna, budu moc rád za každou radu. Jaké máte názory na to, kde je dnes nejlepší investovat do realit v Česku?

160 slov
1.6 minut čtení
29. 9. 2024
Jaroslava Jirásková
Jaroslava Jirásková

Když se na to podívám, tak Praha je sice top, ale Brno dost roste. Mají tu spoustu univerzit, takže poptávka po nájemních bytech je docela slušná. Plzeň taky není špatná, tam se plánují nové projekty a rozvoj dopravy. Olomouc se mi zdá trochu pozadu, ale taky má svůj potenciál. Růst populace a rozvoj infrastruktury jsou fakt důležité, to vždycky zvedá ceny nemovitostí. Města mimo Prahu začínají být atraktivní, spousta lidí hledá klidnější život a nižší ceny bydlení. Výnosy z investic se tam dají očekávat vyšší než v Praze, protože tam se ceny nemovitostí ještě nedostaly na takovou úroveň. Takže pokud přemýšlíš o investicích, určitě bych koukal na Brno nebo Plzeň. Osobně mám dobré zkušenosti s nákupem v těchto oblastech, tak bych do toho šel.

125 slov
1.3 minut čtení
2. 1. 2025
Blanka Hrdá
Blanka Hrdá

Když se bavíme o investicích do realit v Česku, Praha sice zůstává top volba, ale Brno a Plzeň taky mají co nabídnout. Brno se rozrůstá, studenti a mladí profíci tam hledají bydlení, takže nájemní trh je dost silný. V Plzni je zase vidět hodně nových projektů, což může přitáhnout investory. Co se týče Olomouce, tam bys mohl najít zajímavé příležitosti, hlavně kvůli rostoucí poptávce po bydlení, ale není to tak rychlé jak v Brně. Města mimo Prahu teď zažívají boom, ceny nemovitostí rostou, protože lidi utíkají ze stresu velkých měst. Výnosy z nájmů se v menších městech ukazují slibně, i když jsou ceny zatím níž než v Praze. Když hledáš konkrétní projekty, koukni na novostavby v Brně nebo revitalizace v Plzni. Myslím, že investice do realit mimo Prahu můžou být výhodné, pokud si to dobře prozkoumáš.

136 slov
1.4 minut čtení
25. 12. 2024
Daniel Baloun
Daniel Baloun