Charts.cz/Fórum/Investice do kryptoměn a NFT - Jak na to?

Investice do kryptoměn a NFT - Jak na to?

Mám takovou otázku ohledně investování, ať už do kryptoměn nebo NFT. V poslední době slyším čím dál tím víc lidí, jak mluví o tom, že je dobré mít diverzifikované portfolio. Takže se ptám, je rozumné investovat do kryptoměn a zároveň do NFT? Mám totiž pocit, že obojí je hodně volatilní a člověk nikdy neví, co se stane zítra. Na jedné straně jsou kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum, které mají dlouhou historii a už nějaký ten čas fungují. Ale pak tu máme ty NFT, což jsou vlastně digitální umění nebo sběratelské kousky, které mi přijdou dost riskantní. Jak se na to díváte vy? Je lepší soustředit se jen na jednu z těchto možností, nebo by bylo fajn mít obojí? Zajímalo by mě také, jaké máte zkušenosti s těmi nákupy a prodeji. Vydělali jste na tom nějaké peníze? A co když trh náhle spadne? Měli bychom se bát investovat do obou věcí najednou? Díky všem za vaše názory!

156 slov
1.6 minut čtení
17. 11. 2024
Magdaléna Janečková
Magdaléna Janečková

Investování do kryptoměn a NFT může být fakt zajímavý, ale jak říkáš, je to sakra volatilní. Diverzifikace portfolia je fajn, ale měl bys vědět, do čeho jdeš. Bitcoin a Ethereum už mají nějakou historii, takže ta investice se zdá bezpečnější než většina altcoinů nebo NFT. U NFT je to hodně o tom, co se ti líbí a co si myslíš, že poroste na hodnotě. Můžeš narazit na skvělé kousky, ale taky na krámy, které nikdo nechce. Z vlastní zkušenosti - já jsem zkusil pár NFT a pár kryptoměn a občas jsem něco prodal se ziskem, ale musím říct, že ty výkyvy mi dávají zabrat. Když trh spadne, všechno jde dolů a je to stres. Takže doporučuju si rozmyslet, kolik chceš investovat a nezapomínej na to, že bys měl mít rezervu pro případ, že bys na tom prodělal. Osobně bych nešel all-in do jednoho nebo druhého - asi lepší mít mix, ale s rozumem.

153 slov
1.5 minut čtení
17. 12. 2024
Barbora Daňková
Barbora Daňková

Investice do kryptoměn a NFT může být fakt zajímavá, ale je to dost riskantní. Obě možnosti jsou hodně volatilní, takže pokud chceš diverzifikovat portfolio, máš pravdu, že to může být dobrý nápad. Bitcoin a Ethereum mají určitou stabilitu, ale furt se to hýbe. Co se týče NFT, no, tam je to spíš o tom, zda se ti líbí konkrétní umění nebo sběratelské kousky. Někdo na tom udělal pěkné peníze, jiní zas prodělali. Zásadní je nakupovat s rozumem a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. Když trh spadne, tak je lepší mít nějaký plán, jak s tím naložit. Rozhodně se neboj investovat do obojího, ale měj na paměti tu volatilitu a buď připravený na možné výkyvy. Někdy se vyplatí sledovat trendy a přizpůsobit tomu svoje investice.

126 slov
1.3 minut čtení
4. 1. 2025
Jana Beranová
Jana Beranová