Charts.cz/Fórum/Jaké jsou největší kryptoburzy v roce 2025?

Jaké jsou největší kryptoburzy v roce 2025?

Určitě by mě zajímalo, jak to bude vypadat s kryptoměnami a burzami v roce 2025. Už teď vidíme, že některé burzy mají obrovský vliv na trh a mění se velmi rychle. Jaké burzy tedy budou podle vás ty největší a nejvíce renomované? Myslíte, že se stávající burzy jako Binance nebo Coinbase udrží na vrcholu, nebo se objeví nové konkurenty, kteří je vytlačí? A co decentralizované burzy? Mají vůbec šanci na větší popularitu, nebo zůstávají jen okrajovou záležitostí? Jak to vidíte s regulacemi a vlivem vlád na kryptoměnové trhy? Může to mít vliv na to, kde budou lidé obchodovat? Taky by mě zajímalo, jestli budou nějaké speciální trendy, které by mohly ovlivnit výběr burz. Například nové technologie nebo změny ve způsobu obchodování. Je tu tolik otázek a já jsem zvědavý na vaše názory a předpovědi! Takže co říkáte? Jaké jsou vaše tipy na největší kryptoburzy v roce 2025?

147 slov
1.5 minut čtení
13. 5. 2024
Richard Kouba
Richard Kouba

V roce 2025 si myslím, že Binance a Coinbase určitě zůstanou na vrcholu, protože mají obrovské uživatelské základny a důvěru v komunitě. Ale nemyslím, že by to byla jen jejich parketa. Nové burzy jako Kraken nebo FTX (pokud se vrátí) by mohly získat na popularitě, hlavně když nabídnou lepší služby nebo nižší poplatky. Decentralizované burzy jako Uniswap nebo SushiSwap taky možná vyrostou, protože hodně lidí hledá alternativy ke klasickým burzám kvůli obavám z regulací a centralizace. Co se týče regulací, tak si myslím, že hodně záleží na tom, jak se jednotlivé státy postaví k kryptoměnám. Případné přísné regulace by mohly ovlivnit i to, kde lidi obchodují. Taky vidím trend ve využití AI a blockchainu při obchodování, což by mohlo zkvalitnit služby burz. Celkově to bude zajímavé období, zvlášť když se technologie vyvíjejí tak rychle.

134 slov
1.3 minut čtení
5. 12. 2024
Martin Kysela
Martin Kysela

V roce 2025 to bude hodně zajímavé. Myslím, že Binance a Coinbase určitě zůstanou na vrcholu, maj měsíční objemy obchodu v miliardách a hodně uživatelů. Ale určitě se objeví nový hráči, co by je mohli zaskočit. Třeba nějaké burzy zaměřený na DeFi nebo zaměření na NFT by mohly nabrat popularitu, jak víc lidí začíná chápat, co to všechno znamená. Decentralizované burzy budou mít větší prostor, hlavně pokud se lidé víc začnou bát regulací a chtít mít kontrolu nad svými penězi. Regulace ze strany vlád bude mít velký dopad – jestli se zavedou přísnější pravidla, tak to může odradit nováčky a víc lidí půjde na decentralizované platformy. Trendy jako využití AI na burzách nebo integrace s různýma fintech službama by mohly taky zamíchat kartami. Takže uvidíme, jak se to vyvine, ale do roku 2025 bych tipoval, že se situace dost změní.

140 slov
1.4 minut čtení
21. 12. 2024
Roman Hlávka
Roman Hlávka