Proč investovat do dluhopisů místo akcií?
Mám takovou otázku, která mi nedává spát. Zajímalo by mě, proč bych měl zvážit investici do dluhopisů místo akcií? V poslední době jsem slyšel spoustu různých názorů ohledně toho, kde je lepší investovat. Zatímco akcie vypadají jako skvělá příležitost k rychlému zisku, dluhopisy mi připadají bezpečnější. Jenže co když přicházím o potenciální výnosy? Jaké jsou vlastně výhody dluhopisů v porovnání s akciemi? Je pravda, že dluhopisy nabízejí stabilnější příjem a nižší riziko? A co se stane, když trh s akciemi vzroste a já budu mít uzamčené peníze v dluhopisech? Jak se vlastně rozhodnout mezi těmito dvěma možnostmi, když chci dosáhnout nějakého pasivního příjmu? Je lepší mít diverzifikované portfolio nebo se zaměřit na jednu konkrétní oblast? Taky by mě zajímalo, jestli jsou dluhopisy vhodné pro dlouhodobé investory nebo spíš pro ty, co hledají krátkodobé zisky. Mám pocit, že bych měl mít na paměti i to, jak se chovají úrokové sazby a jak to ovlivňuje hodnotu dluhopisů. Rád bych slyšel názory těch, kteří už mají víc zkušeností s investováním do těchto dvou typů aktiv. Díky!