Kdy je nejlepší kupovat ETF?
Chtěl bych se zeptat na jednu věc ohledně investování do ETF. Zajímá mě, kdy je vlastně nejlepší čas na jejich nákup. Je to tak, že bych měl mít strategii, kdy nakupuji vždy, když mám volné prostředky, nebo je lepší vyčkávat na pokles trhu? Vím, že trhy jsou hodně volatilní a někdy se zdá, že ceny akcií a ETF skáčou nahoru a dolů jako na horské dráze. Když vidím, že trh klesá, mám pocit, že by to mohla být skvělá příležitost k nákupu, protože pak mohu získat více za méně peněz. Na druhou stranu však slyším, že průměrování nákladů může být rozumnější přístup a že pravidelné investování bez ohledu na cenu může vést k lepším výsledkům v dlouhodobém horizontu. Jak to vidíte vy? Je lepší mít nějaký plán nebo prostě kupovat používané ETF podle momentální nálady na trhu? Zajímají mě názory těch z vás, kteří máte s investováním do ETF zkušenosti. Jaké máte strategie? Jak řešíte situace, když trhy padají? Je lepší být trpělivý a čekat na vhodnější moment, nebo nečekat a investovat, jakmile se naskytne příležitost? Myslím si, že mnoho z nás má podobné otázky a odpovědi by mohly pomoci nejen mně, ale i dalším začátečníkům v investování.