Jak najít akcie, které mají šanci na velký růst?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít hledat akcie, které by mohly mít potenciál na velký růst. Myslím tím nejenom ty, co v poslední době rostly, ale spíše ty, které se teprve chystají vzlétnout. Jaké faktory bych měl brát v úvahu? Je dobré sledovat určité sektory nebo oblasti trhu? Zkoumal jsem nějaké trendy a slyšel jsem o analýze grafů, ale nejsem si jistý, jestli to je to pravé. Co třeba fundamentální analýza? Je to důležité pro vyhledávání akcií s velkým potenciálem? A co takové zprávy o firmách – jak moc ovlivňují rozhodování investorů? Někdo říká, že je dobré vědět, co se děje ve světě kolem dané firmy, jako je konkurence a ekonomické podmínky. Ale jak to všechno dát dohromady? Jak poznat, jestli je nějaká společnost skutečně na vzestupu a není to jen dočasný výkyv? A co si myslíte o doporučeních analytiků? Dávají smysl nebo je lepší si udělat vlastní průzkum? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy, co vše zohlednit při hledání těchto „gemů“, které by mohly přinést slušný zisk. Děkuji za každý podnět!